- BILDER Bärlina S45

BILDER Bärlina S45

Bärlina S45 är vårt standardsystem för att bygga en stabil "stomme". Därefter sätter man skensystemet under för draperiet. Här finns ett litet axplock av bilder från bärlinor av modell S45 och i kombination med limträ på vissa projekt.

Inspirationssida - Anlita oss vid svåra projekt, vi tar helhetsansvar så det blir korrekt.
Bärlina S45 är Plastmans eget system, varmgalvat i kraftigt stål.

 


41014 - Järfälla - Bärlina Limträ monterat med Bärlina S45

Förutsättningar / Svårigheter - Fastighetsägaren tillät inga fästen för draperier i väggar eller tak. Vi gjorde en bärlina i trä som hänger på takstolarna. Inte en enda skruv i väggar eller tak! Bärlinan S45 är monterad i limträet. Limträ är lätt och extremt starkt och väldigt billigt jämfört med stål med samma styrkeegenskaper. Stabilt!

 


40965 - Norrtälje - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar / Svårigheter - Nästan 7 meters takhöjd. Betongtak. Blev mycket stabilt!

 


40428 - Enköping - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar / Svårigheter - Nästan 9 meter takhöjd. Trångt uppe vid taket. Fläktkåpa som "hängde" löst i luften. Vi tillverkade specialsmide till taket, pendlade ner på 4 punkter och fäste allt i väggen och kåpan. Mycket stabilt!

 


40132 - Järfälla - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar/ Svårigheter - Klassisk liten hantverkslokal. Taket är av tunn plåt utan bärighet med dolda bärlinor i trä ovanför. Hitta bärlinorna och göra små distanser att sätta i glipan mellan fästet och plåten, annars krossar man takplåten när den kraftiga träskruven suger tag i överliggande träregel. Gör du rätt så blir det stabilt!

40132

 


38719 - Järfälla - Bärlina Limträ monterat med Bärlina S45 - Läs allt!

Förutsättningar/ Svårigheter - Problem 1 - Trångt i utrymmet, kravet var att INGA stolpar får vara bultade i golvet för att hålla ett draperi, det måste komma uppifrån, ingen ska kunna backa ner stolparna. Problem 2 - Inget fick hängas / supportas i taket, allt var tvunget att utgå från takstolarna. Problem 3 - Tvättplatsen är mycket smalare än avståndet mellan takstolarna. Problem 4 - Porten var tvungen att ha ett eget draperi så den inte blir blöt när man tvättar bilarna. Problem 5 - Takskjutporten måste ju fungera, inget får blockera den... Problem 6 - Runt 10 meter i takhöjd... Så hur gick det? Inga problem och så stabilt!

38719

 


38510 - Upplands Väsby - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar/ Svårigheter - Nyrenoverad lokal med bra förutsättningar. Ovanför innertaket kom vi enkelt åt infästningspunkter för vårt kundanpassade smide.

 


31789 - Arjeplog - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar/ Svårigheter - Problem 1 - Vi hade fått veta att taket var i betong - men vid ankomst vad det ett gipstak. Vi avbröt jobbet och kunden fick hyra in snickare som snabbt satte upp en träregel längs med hela sträckningen vari vi kunde sätta våra fästen. Problem 2 - Travers i taket syns på bilden, vi hade ingen information om att det fanns travers i lokalen. Kunden fick skriva på ett intyg där de försäkrade att traversen kommer kopplas bort från det elektriska, annars river man ner hela vår installation. Sen fortsatte vi vårt jobb. Superstabil 25 meter lång bärlina med 5 meter i takhöjd! Observera snedsträvorna så man förhindrar gungning.

 


29788 - Katrineholm - Bärlina S45 monterat i tak och nedpendlat

Förutsättningar/ Svårigheter - Extremt trångt i taket med ventilationsrör och andra installationer, knappt så vi kom upp med smalaste typen av saxlift. Men till slut så. Stabilt!

 


 

Nu har du kommit till slutet på denna visning, välkommen tillbaka!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information