Camparen och poolen

 

Likheterna mellan camparen och poolen

 

Camparen
Människokroppen tappar värmen utan skydd

Poolen
Poolens kropp - vattnet - tappar värmen utan skydd

BARA SKYDD

När du ska campa behövs ett skydd. Det är antingen tältet eller tarpen du spänner upp.

Varken tältet eller tarpen är isolerade, de ser möjligtvis till så den kalla vinden inte blåser direkt på din kropp.

Poolen behöver ett skydd - så ingen ramlar i och det blir en olycka. Skyddet spänner du upp med stroppar eller så hänger det på aluminiumrör över poolen.

Poolskyddets duk är inte isolerande, det ser möjligtvis till så den kalla vinden inte inte blåser direkt på vattenytan.

SKYDD & VÄRME

Eftersom det är kallt i tältet så har du med dig en sovsäck av god kvalitet med bra isolering. Du kryper in i sovsäcken som ligger tätt mot din kropp. Varmt och skönt eftersom isoleringen ligger direkt mot din kropp - du tappar inte värmen.

Har du inte en sovsäck så tappar du värmen och din energi.

Eftersom du har investerat i en sovsäck av god kvalitet - så på detta sättet hindrar du kroppens värme (energi) att lämna kroppenoch du har mer att ge dagen efter.

 

Vattnet i poolen kyls av luften - genom VÄRMESSTRÅLNING - från vattnet till luften - eftersom du värmer vattnet med värmepumpen så är troligen "önskad temperatur" inställd till mer än omgivande lufttemperatur i genomsnittsdygnet. Genom att använda ett täcke (sovsäck) mot kroppen så håller sig kroppen varm.

Kan du hindra vattnets inbyggda värme (som kommer från värmepumpen) att lämna poolen - så spar du enorma mängder energi, så blir elräkningen mindre.

När utomhustemperaturen är högre under sommaren så sker avkylningen genom AVDUNSTNING - av vatten genom vattenånga.

Kan du hindra denna avdunstning så spar du enorma enegrimängder som annars går till elräkningen istället.

BARA VÄRME

När du är ute och campar så har du i värderleksrapporten fått veta att det blir en vindstilla natt och stjärnklar. Du vill titta på stjärnorna när du somnar.

Eftersom du inte har ett skydd ovanför kroppen så är det ännu viktigare att du har en bra sovsäck så du inte tappar värmen.

Du har en pool utan skyddstäcke - eftersom du har ett godkänt staket runt poolen med låsbar grind så kan poolen stå utan skyddstäcke.

Eftersom vattnet alltid är fullt blottat så är det än viktigare att du har en riktigt bra värmeduk - eftersom den från att solen går upp till den går ner - alla dagar - kommer utsättas får stora mängder UV-strålning. Välj ett skyddstäcke med lång solgaranti.

SLITAGETOm du har köpt en sovsäck av dålig kvalitet så du frusit dig igenom en veckas campande - då är du sliten och behöver fylla på energinivåerna...Efter några års drift av luftvärmepumpen så är den betydligt mer sliten än om den hade fått jobba lugnare då du hade investerat i en bra värmeduk.
EKONOMI Energiåtgången som syns på elräkningen hade varit betydligt mindre samt att luftvärmepumpen hade kunnat få några fler års livslängd om den sluppit jobba så hårt... = MILJÖVÄNLIGT

 


Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Visa priser: 
Produkter
Företaget
Information