* Info & FAQ *

FAQ / Frågor & Svar om Stroppade skydd

Nedan hittar du vanliga frågor och svar om stroppade skydd.
Läs igenom hela denna sida så är du mer påläst om våra produkter.

 

SKÖTSEL

Poolområdet är en agressiv miljö för ett poolskydd. Hela dagarna utsätts området för UV-strålning från solen. Poolen har blekande klor i sig och andra kemikalier. Både UV-strålning och klor är blekande, uttorkande och åldrande för alla materiel. Därför är det viktigt att ett skydd INTE är tillverkat av polyeten/PE/LDPE/HDPE för det äts upp av solen och blir svagt och en vacker dag brister det bara. Ett skydd ska vara tillverkat av PVC i en hög kvalité för att hålla. Plastman tillverkar BARA poolskydd i PVC.

Tvätt / rengöring
Gör rent ditt skydd med jämna mellanrum om du tycker det börjar se smutsigt ut // ELLER minst en gång per år inför vinterstängningen av poolen. Blanda till en mild lösning med vatten och såpa och skura av skyddet. Om skyddet skulle få grövre fläckar på sig av kåda eller olja så kan du använda LACKNAFTA för att ta bort fläcken - inga andra kemikalier för rengöring är tillåtet!

Klorering av poolen
Om du behöver chockklorera poolen så måste skyddet monteras bort de närmaste 6 (sex) timmarna så den kraftigt ökande klormängden inte skadar skyddet. Skadorna kan bli blekta partier. Vi ger inga garantiersättningar för detta. Vanlig "daglig" klorering klarar skyddet utan problem. Lämna inte poolen obevakad om du chockklorerar!

 

STEGFLIK - BEHÖVER JAG DET?

Om du har en stege för att ta dig ner i din pool så kan man välja till tillbehöret "stegflik", vilket är en förstärkning i duken som vi anpassar exakt till din stege efter de mått du ger oss. Du klipper upp fliken i samband med monteringen, då vi inte vet hur "långt" man behöver klippa. Men första frågan är, behöver jag stegflik?

Generellt råd:
Om du har gångjärn på din stege ELLER du med lätthet kan lyfta ut stegen mellan baden, så är detta att föredra framför stegfliken, detta förenklar ditt användande av skyddet.

Min stege sitter fastskruvad och kan inte lyftas bort...
Då behöver du en stegflik för att kunna sätta dit ett stroppat skydd

Jag har gångjärn på min stege, hur gör jag?
Vinkla stegen bakåt och lås stegen. Du behöver ingen stegflik i ditt skydd.

När jag lyfter bort min stege så sitter det fästen kvar i altanen, 10 cm höga...
Dessa fästen är en snubbelrisk och risk att slå i tårna. Du bestämmer - vill du inte ha dessa risker så behöver du en stegflik och låter stegen sitta kvar hela tiden under badsäsongen - ELLER så köper du ett skydd utan stegflik men fästena kommar alltid sticka upp när du tagit bort stegen.

 

VINTERTID - KAN MAN ANVÄNDA ETT STROPPAT SKYDD SOM VINTERTÄCKE?

Vi svarar ett absolut NEJ på detta.
Vi ger inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö. Vi tillverkar PERSONSKYDD mot olyckor och vi lovar att skydden klarar personlaster med bra marginal.
Exempel: Ett skydd som är till en liten rund pool, säg 4 meter i diameter har en yta på ca 12 m2. Vid 1 meter snö skulle detta bli 1,2 ton snö = en normalstor bil. 

Vi rekommnderar vinterplåtar! Det är både fult, otympligt och var förvarar man dem på sommaren? - men de gör jobbet!

Följdfråga - men om jag skottar av snön?
Ett skydd som du köpt av oss får du göra vad du vill med, vi ger inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö. Plastman skulle aldrig kunna bevisa att du verkligen har skottat av snövikten, så vi ger inga garantier.

Följdfråga - jag bor i skåne och vi brukar inte ha snö här...
Då har du ju redan svarat på frågan själv och har övertygat dig själv om att du verkligen inte kommer få snövikt på täcket. Vi ger fortfarande inga garantier som uppstår vintertid / vid snö.

Följdfråga - Klara inte materielet kylan?
Vårt material klarar temperaturer ner till -40 grader. Det är viktbelastningen som kan skada skyddet.

Följdfråga - Om jag gömmer skyddet under vinterplåtarna?
Mellan ett stroppat skydd och plåtarna bildas kondens. När kondensen fryser så bildas is. Vi har sett så tjocka istäcken på skydd så de har brustit. Du får använda skyddet hur du vill, men plastman ger fortfarande inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö.

 


Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Visa priser: 
Produkter
Företaget
Information