- Info & Garanti

Produktinformation & Garantier - Stroppade skydd

Här hittar du svar på vanliga frågor om stroppade skydd. Läs igenom hela denna sida så är du mer påläst om våra produkter.

 

Garantier - reklamation - skador

Vintertid / vid snö gäller inga garantier
Läs längst ner för mer information.

 

Klorering
Skador som uppstår i samband med chockklorering ersätts inte. Vi ser dessa skador vid en reklamation och de är extremt blekta partier, oftast på undersidan av skyddet. Läs mer om detta längre ner.

 

Garanti
Skyddet är ett säkerhetsskydd mot olyckor, och klarar personlaster med mycket god marginal. PVC* är ett mycket starkt och hållbart materiel och tåligt mot solens UV-strålning. Det uppstår i normalfallet inga "Garanti-ärenden" på våra stroppade poolskydd, men hör alltid av dig vid skada så tittar vi på det naturligtvis. Om det skulle vara inom garanti så gäller den i 1 år efter leveransen.

* Plastman tar ansvar för kvalitéen i de materiel vi använder. Hur andra tillverkares PVC är i kvalité, då många importerar lågpris-PVC från lågprisländer - det uttalar vi oss inte om. Plastman jobbar endast med europeiska tillverkare.

 

3 års reklamationsrätt
Det händer att det uppstår något med materielet, ett materielfel, då byter vi ut produkten. Det kan också hända att vi har missat något i produktionen, det är dock väldigt ovanligt. Om felet är vårt så rättar vi till det kostnadsfritt.

 

Skador
Ett PVC-skydd "går inte sönder" med lätthet. Skador på skyddet är orskade av något, och det är inte ovanligt att man hittar ett "hål" eller "reva" lite mindre än 10 cm. De brukar vara orsakade av vassa klor eller en klöv från råddjur eller annat stort djur. Dessa skador reparerar du lätt med lagninglapp och lim. PVC går till skillnad från andra materiel att laga på detta sätt.

 

Användning & Materielfakta

Skyddet är ett personsäkerhetsskydd
Dessa skydd är säkerhetsskydd mot olyckor och håller för att en människa ramlar på det när det spänns fast med stroppar på korrekt sätt. Stroppavståndet är cirka 60 cm mellan stropparna.

 

Öljetterna & PVC-materialet
Plastman jobbar ENDAST med PVC-duk från tillverkare i Europa. Produkterna är starkt UV-beständiga och bryts INTE ner av solen. Sol och klor kan med tiden förfula en produkt då båda är blekande, men den tekniska livslängden för hållbarhet är mycket lång! Öljetterna som sitter i skyddet - som ska hålla stroppen - är högfrekvenssvetsade. Vi jobbar INTE med klena metallöljetter som snurrar runt i hålet. Produkten håller yrkeskvalitet rakt igenom, vi jobbar inte med lågpris.

 

Storlek på skyddet
Vi rekomenderar att skyddet ska vara runt 10 % större än poolhålet, då riskerar du ingen glipa eller att man trampar ner med benet och river upp hela låret. Om du väljer annat mått så är det helt upp till dig, vi tar inget ansvar för om du beställer för litet skydd. Om produkten är ett lagerskydd utan specifik kundanpassning går det bra att byta skyddet om det är oanvänt och inom tiden för ångerrätt.

 

Vattnet dräneras ner i poolen
Samtliga stroppade skydd har dräneringshål om de är tillverkade av "duk". Om skyddet är tillverkat av "nät" så dränerar hela ytan ner vatten i poolen.

 

Vem TILLVEKAR detta skydd?
Plastman ÄR tillverkaren. Du köper direkt från produktionen. Se vår företagspresentation: Film Företagspresentation

 

 

Stegflik - Behöver jag det?

Om du har en stege för att ta dig ner i din pool så kan man välja till tillbehöret "stegflik", vilket är en förstärkning i duken som vi anpassar exakt till din stege efter de mått du ger oss. Du klipper upp fliken i samband med monteringen, då vi inte vet hur "långt" man behöver klippa. Men första frågan är, behöver jag stegflik?

 

Generellt råd
Om du har gångjärn på din stege ELLER du med lätthet kan lyfta ut stegen mellan baden, så är detta att föredra framför stegfliken, detta förenklar ditt användande av skyddet.

 

Min stege sitter fastskruvad och kan inte lyftas bort...
Då behöver du en stegflik för att kunna sätta dit ett stroppat skydd.

 

Jag har gångjärn på min stege, hur gör jag?
Vinkla stegen bakåt och lås stegen. Du behöver ingen stegflik i ditt skydd.

 

När jag lyfter bort min stege så sitter det fästen kvar i altanen, 10 cm höga...
Dessa fästen är en snubbelrisk och risk att slå i tårna. Du bestämmer - vill du inte ha dessa risker så behöver du en stegflik och låter stegen sitta kvar hela tiden under badsäsongen - ELLER så köper du ett skydd utan stegflik men fästena kommar alltid sticka upp när du tagit bort stegen.

 

 

Skötsel

Poolområdet är en agressiv miljö för ett poolskydd. Hela dagarna utsätts området för UV-strålning från solen. Poolen har blekande klor i sig och andra kemikalier. Både UV-strålning och klor är blekande, uttorkande och åldrande för alla materiel. Därför är det viktigt att ett skydd INTE är tillverkat av polyeten/PE/LDPE/HDPE för det äts upp av solen och blir svagt och en vacker dag brister det bara. Ett skydd ska vara tillverkat av PVC i en hög kvalité för att hålla. Plastman tillverkar BARA poolskydd i PVC.

 

Tvätt / rengöring
Gör rent ditt skydd med jämna mellanrum om du tycker det börjar se smutsigt ut // ELLER minst en gång per år inför vinterstängningen av poolen. Blanda till en mild lösning med vatten och såpa och skura av skyddet. Om skyddet skulle få grövre fläckar på sig av kåda eller olja så kan du använda LACKNAFTA för att ta bort fläcken - inga andra kemikalier för rengöring är tillåtet!

 

Klorering av poolen
Om du behöver chockklorera poolen så måste skyddet monteras bort de närmaste 6 (sex) timmarna så den kraftigt ökande klormängden inte skadar skyddet. Skadorna kan bli blekta partier. Vi ger inga garantiersättningar för detta. Vanlig "daglig" klorering klarar skyddet utan problem. Lämna inte poolen obevakad om du chockklorerar!

 

 

Vintertid - Kan man använda ett stroppat skydd som vintertäcke?

Vi svarar ett absolut NEJ på detta.
Vi ger inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö. Vi tillverkar PERSONSKYDD mot olyckor och vi lovar att skydden klarar personlaster med bra marginal.
Exempel: Ett skydd som är till en liten rund pool, säg 4 meter i diameter har en yta på ca 12 m2. Vid 1 meter snö skulle detta bli 1,2 ton snö = en normalstor bil. 

 

Vi rekommenderar vinterplåtar!
Plåtar är både fult, otympligt och var förvarar man dem på sommaren? - men de gör jobbet!

 

Följdfråga - men om jag skottar av snön?
Ett skydd som du köpt av oss får du göra vad du vill med, men Plastman ger inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö. Plastman skulle aldrig kunna bevisa att du verkligen har skottat av snövikten, så vi ger inga garantier.

 

Följdfråga - jag bor i Skåne och vi brukar inte ha snö här...
Då har du ju redan svarat på frågan själv och har övertygat dig själv om att du verkligen inte kommer få snövikt på täcket. Vi ger fortfarande inga garantier på  skador som uppstår vintertid / vid snö.

 

Följdfråga - Klara inte materielet kylan?
Vårt material klarar temperaturer ner till -40 grader. Det är viktbelastningen som kan skada skyddet. Personlaster med god marginal, men det är inte gjort för statiska laster under lång tid.

 

Följdfråga - Om jag gömmer skyddet under vinterplåtarna?
Mellan ett stroppat skydd och plåtarna bildas kondens. När kondensen fryser så bildas is. Vi har sett så tjocka istäcken av kondens på skydd så de har brustit. Du får använda skyddet hur du vill, men plastman ger fortfarande inga garantier på skador som uppstår vintertid / vid snö.

 

Förtydligande
På förekommen anledning vill vi förtydliga att "vintertid / vid snö" betyder "vintertid (och/eller) vid snö". Det behövs alltså inte snö, det räcker att det är vintertid. Vi kan kolla upp om det är "vintertid" men vi kan inte kolla "om det har funnits snö"... 

Om man vill hävda garanti eller reklamation så ska skador ska enligt lag anmälas "skyndsamt" och om anmälan om skada kommer under vinter eller direkt på våren så har skadan med all sannolikhet uppstått under "vinter" = Ingen garanti.

 

Lycka till med ditt nya skydd! Sköt om det så kommer det hålla i många härliga år framöver!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information