Livslängd värmeduk

Har du problem med att bubbelduken går sönder eller bubblorna tappar luften efter väldigt kort tid?

Detta är inget hokus-pokus, detta har troligen hänt:

 • Du har köpt en billig lågprisduk - solens solstrålning äter polyeten. Alla bubbelfolier i hela världen är alltid polyeten. Finns inget annat materiel som dessa görs i. En lågprisduk utan UV-skyddsmedel klarar sig 1 till 2 säsonger i poolen.
 • Du har fel poolkemi - Du måste hålla rätt pH-värden och andra värden, för när poolkemin drar iväg väldigt snett så bildas kemiska restprodukter som sliter på rör, kopplingar, pumpar, liner och även på poolvärmeduken. Det är dyrt att inte sköta om kemin i poolen.
 • Du har gäster i poolen som kissar - Kiss (som innehåller urinsyra) i kombination med klor bildar giftiga och farliga kemikalier, bland annat cyanklorid. Giftig och frätande gas som tär på materiel och giftigt för människor.
  Läs mer i denna artikel i EXPRESSEN-ARTIKEL
  Läs artikel på engelska i tidskriften Science Daily
  Läs mer om cyanklorid hos myndigheten MSB
  KISSA INTE I POOLEN - LÄR BARNEN DETTA!

Vår duk GEO BUBBLE

 • Geobubble är ingen billig lågprisduk. De forskar på plasters sammansättning för att få optimala bubblor, så att de håller för så stor mekanisk påverkan som möjligt.
 • Geobubble är en stabil duk, väger 460 gram / m2Lågprisdukar finns från 100 gram och uppåt i vikt / m2.
 • Att skydda duken med UV-skyddsmedel är dyrt, det är en dyr kemikalie. Lågprisdukar kanske inte ens har denna tillsats. GeoBubble har en stor tillsats av UV-block - SOLGARANTI 6 år gäller på vår duk. Sköter du om poolen så kommer den troligen hålla betydligt längre än så. GeoBubble är bubbelfoliernas Rolls.
 • Om din köpta GeoBubbleduk går sönder inom 6 år så vill vi ha in ett prov på denna, för kemisk analys hos tillverkaren i England, då ser vi vad som har hänt. Om poolkemi eller urin har orsakat skadorna får du ingen ersättning, i annat fall får du en ny duk av oss utan diskussion.

Skötselråd

Det är viktigt att sköta duken på korrekt sätt. När den inte ligger i poolen ska den ligga i skugga och svalt. Vik ihop den försiktigt och lägg den så att den inte ligger i direkt sol. Det går även att täcka den med en presenning eller liknande så länge temperaturen under presenningen inte blir för hög. Det kan bli mycket varmt om bubbelduken ligger i direkt sol och då kan duken skadas.

Vid förvaring av duken bör den rengöras först. Det är bästa att spola av den med rent kranvatten. Det är viktigt att den är helt torr innan du viker ihop den.

 

Läs mer om duken på tillverkarens hemsida:
GEOBUBBLE


Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Visa priser: 
Produkter
Företaget
Information