- Info & Garanti

Skötselanvisningar & Svar på vanliga frågor

Innehållsförteckning

FAQ - Vanliga frågor och svar
GARANTI - Vilka skador gäller garantin för?

Vad är SolGuard?
Poolvärmedukens livslängd och KISSA INTE i poolen!FAQ - Vanliga frågor och svar

Åt vilket håll ska bubblorna vara?

 • Bubblan ska neråt i vattnet och den släta ytan uppåt.

VIKA DUKEN - Hur gör jag?

 • Korrekt vikning ska INTE ske i svetsområdet där dukarna är sammafogade (ytan där inga bubblor finns). Vikningen kommer matta ut materielet och duken spricka. Om duken spricker bredvid sammafogningen går detta INTE på garantin.
 • I fall övre och undre lagret plast "lossnar" i svetsen (sammafogningen) från varandra = båda plastytorna är hela men sitter inte ihop - detta är en skada som ERSÄTTS av garantin.

Klorering av poolen - hur gör jag?

 • Om du behöver chockklorera poolen så måste värmeduken tas bort de närmaste 6 (sex) timmarna så den kraftigt ökande klormängden inte skadar produkten. Skadorna kan bli blekta partier. Vi ger inga garantiersättningar för detta. Vanlig "daglig" klorering klarar skyddet utan problem.


Kan ni klippa poolens form på min värmeduk?

 • RUNDA värmedukar skär vi till enligt de mått vi säljer på hemsidan.
 • REKTANGULÄRA utan förstärkningskant - du köper löpmeter så klipper du till bredd själv och finjusterar längden.
 • REKTANGULÄRA med förstärkningskant - i priset för förstärkningskant klipper vi även bredden före vi kantsyr förstärkningen.


Vad är öljettpaketet "KANT (en sida)"?

 • På värmedukens ENA kortsida sätter vi rostfria öljetter med avstånd c/c 20 cm. I dessa öljetter sätter du fast dina stroppar / band - som behövs för att rulla upp duken på din upprullare.
 • På värmedukens ANDRA kortsida gör vi ingenting.
 • OBS - kortsidan är enligt "bredd" i specifikationen när du köper en duk = öljetterna följer bubblornas längdriktning.
 • OBS - exempel - om du köper en duk 4 meter bredd x 2 lång så kommer öljetterna hamna på 4-meterssidan. Köp istället 2 meter bredd x 4 lång så hamnar öljetterna på 2-meterssidan.


Vad är öljettpaketet "Kant & Kanal (2 sidor)"?

 • På värmedukens ENA kortsida sätter vi rostfria öljetter med avstånd c/c 20 cm. I dessa öljetter sätter du fast dina stroppar / band - som behövs för att rulla upp duken på din upprullare.
 • På värmedukens ANDRA kortsida sätter vi en kanal genom att dubbelvika duken. Bakom kanalen finns öljetter som du kan fästa dragband i och dra värmeduken när du ska täcka poolen. I den kanal vi gör kan du skjuta igenom ett rör med maxdiameter 25 mm. Röret ingår inte, det köper du själv.
 • Med detta "rör" får du en styv kortsida och du får lätt att hantera duken. Du väljer själv ett "rör" av lämpligt materiel, maxdiameter 25 mm. Vi rekommenderar ett vanligt PEM-rör i svart PE = ett vanligt vattenledningsrör. Detta materiel flyter och tynger således inte duken.


Var köper jag PEM-rör till kanalen?

 • Alternativ 1 - Plastman säljer PEM-rör i rak modell och 6 meter lång. Fraktkostnaden är MYCKET hög för denna längd, så bäst du avhämtar.
 • Alternativ 2 - Oftast säljs PEM-rör på rulle hos Jula, Biltema eller andra firmor med trädgårdsprodukter. Böj till röret så det blir rakt.

 

GARANTI - Vilka skador gäller garantin för?

SolGuard är marknadens starkaste folie och har 6 års solgaranti - men det betyder inte att duken klarar vad som helst. Om du inte har upprullare ska duken hanteras varsamt ock vikas korrekt. nedan kan du läsa om när garantin gäller och inte.

Solgaranti - 6 år
Duken har en garanti på 6 år mot nedbrytning som sker genom UV-strålning. Observera att 6 års solgaranti är beräknad enligt solförhållanden i Austalien, Mellanöstern och Afrika. Solintensiteten i Norden är betydligt svagare, så risken att detta uppträder här är minimal. Sedan vi började sälja SolGuard 2017 har vi inte haft ett enda fall av nedbrytning genom sol. Nedbrytning kan exempelvis också ske kemiskt om du har chock-klorerat och direkt efter det lagt ner duken. Enda säkra sättet att se vad som orsakat nedbrytningen är laboratoritest - vi kommer vid nedbrytning skicka varuprov till England för analys.

Mekaniska skador
Upprullare är den bästa garantin för att duken får den behandling den behöver. Duken slipper vikas. Den släpas inte över poolkanten. Den dras inte på altanen. Den ligger inte skrynklig i ett hörn. Upprullare är ett krav från GeoBubble för att ge ersättning på skador som inte är UV-relaterade eller pool-kemi-relaterade.

Svetsen släpper mellan undre och övre lagret
Duken är sammanfogad i längsled för att bygga bredare dukar. Exempelvis är en 4-meters uppbyggd av 2 st 2-meters. I fall övre och undre lagret plast "lossnar" i svetsen (sammafogningen) från varandra = båda plastytorna är hela men sitter inte ihop. Detta är en skada som omgående ersätts av garantin. Vi skickar ny duk från oss.

 

Garanti gäller INTE när:

DUKEN SPRICKER - spricka bredvid svetsen i svetsområdet
Ingen garanti - Om spricka i duken uppkommer i svetsområdet där dukarna är sammanfogade (ytan där inga bubblor finns). Vikning mattar ut materielet och duken spricker. Vikning ska ske i området där bubblorna är placerade.

DUKEN ÄR HEL OCH STARK PÅ ÖVERSIDAN - bubblorna på undersidan är söndertrasade
Ingen garanti - Här är duken släpad upp ur poolen och förflyttad på altanen genom släpning. Duken ska lyftas - inte dras.

BUBBLORNA TAPPAR LUFT - duken känns lealös och sladdrig
Ingen garanti - Fel poolkemi. Du har haft ett felaktigt PH-värde i poolen i kombination med för hög vattentemperatur - detta påverkar alla plaster i poolen.

 

Hur vanligt är det med skador?
Skador är ovanliga på SolGuard om man har skött hanteringen korrekt. Vi ersätter inte mekaniska skador på duken. Mekaniska skador är självförvållade av oaktsamhet - exempelvis ett bildäck som har fina garantier, om du kör så det släpar mot en kantsten på en refug - då går det sönder och inga garantier ersätter detta. Samma sak hos oss. Plastman har sedan 2017 sålt drygt 30000 kvadratmeter SolGuard.

Duken spricker invid svetsningen - om du viker felaktigt så kommer fogen spricka. Ingen garanti - STOR RISK och felorsaken är felaktig hantering vid vikningen.
Söndertrasade bubblor genom mekanisk skada - 1 st fall sedan 2017.
Bubblorna tappar luft - 2 st fall sedan 2017.


 

Vad är SolGuard™

SolGuard™ är poolvärmedukarnas Rolls Royce. Den är inte för alla som har pool. Den är för de kunder som vill investera i världens bästa poolvärmeduk - när man vill få poolen uppvärmd och behålla värmen. GeoBubble har unika garantier - 6 års garanti mot solens nedbrytning. GeoBubble är unikt kraftig. 500 micron tjock i bästa plastkvalitén = 460 gram / m2. GeoBubble har unik kunskap som de fått fram genom forskning på sina produkter.

Läs om produkten på GeoBubbles hemsida https://www.geobubble.co.uk/product/solguard/

 

Är du nörd?
Vi på Plastman är nördar. Vi jobbar bara med de bästa av produkter. Du kan lita på att vi har valt ut de bästa av leverantörer och leverantörer vill jobba med oss då vi är proffs på det vi jobbar med. Vi erbjuder tillverkarna kunskapen ut till slutkunden och samtidigt volymen på produkter. Vi har sålt nästan 30000 m2 guard-produkter på kort tid.

Är du cykel-nörd?
Då kanske du vet att växlar och bromsar från Shimano har olika "serier". Bara för att det står Shimano på dem betyder det inte att det är den bästa av deras produkter. Serierna har olika namn och om du är nörd vet du vad du vill ha på din proffscykel. PRECIS samma gäller för kvalitetsplaster, därför köper vi bara från GeoBubble i England. De har sin "Guard"-serie, vi köper inte deras övriga serier - vi vill bara ha det bästa av det bästa.

Är du bubbel-nörd?
Om du är expert på bubbel och väldigt mån om din dryck så tillåter du att det kostar lite mer än att det "bara bubblar" i ditt glas. Det finns en anledning till varför en hantverkschampagne kostar mer än en volymproducerad cava. Kvalitet och upplevelse utöver det vanliga är värt några kronor ytterligare.


 

Poolvärmedukens livslängd och KISSA INTE i poolen!

Har du problem med att bubbelduken går sönder eller bubblorna tappar luften efter väldigt kort tid? - Detta är inget hokus-pokus, detta har troligen hänt:
- Du har köpt en billig lågprisduk - solens UV-strålar äter polyeten. Alla bubbelfolier i hela världen är alltid polyeten. Finns inget annat materiel som dessa görs i. En lågprisduk utan UV-skyddsmedel klarar sig 1 till 2 säsonger i poolen.
- Du har fel poolkemi - Du måste hålla rätt pH-värden och andra värden, för när poolkemin drar iväg väldigt snett så bildas kemiska restprodukter som sliter på rör, kopplingar, pumpar, liner och även på poolvärmeduken. Det är dyrt att inte sköta om kemin i poolen.
- Du har gäster i poolen som kissar - Kiss (som innehåller urinsyra) i kombination med klor bildar giftiga och farliga kemikalier, bland annat cyanklorid. Giftig och frätande gas som tär på materiel och giftigt för människor.

 

Läs mer HÄR

 

Vår duk GEO BUBBLE

 • GeoBubble är ingen billig lågprisduk. De forskar på plasters sammansättning för att få optimala bubblor, så att de håller för så stor mekanisk påverkan som möjligt.
 • GeoBubble är en stabil duk, väger 460 gram / m2Lågprisdukar finns från 100 gram och uppåt i vikt / m2.
 • Att skydda duken med UV-skyddsmedel är dyrt, det är en dyr kemikalie. Lågprisdukar kanske inte ens har denna tillsats. GeoBubble har en stor tillsats av UV-block - SOLGARANTI 6 år gäller på vår duk. Sköter du om poolen så kommer den troligen hålla betydligt längre än så. GeoBubble är bubbelfoliernas Rolls.
 • Om din köpta GeoBubbleduk går sönder inom 6 år så vill vi ha in ett prov på denna, för kemisk analys hos tillverkaren i England, då ser vi vad som har hänt. Om poolkemi eller urin har orsakat skadorna får du ingen ersättning, i annat fall får du en ny duk av oss utan diskussion.

Skötselråd
Det är viktigt att sköta duken på korrekt sätt. Vid förvaring av duken bör den rengöras först. Det bästa är att spola av den med rent kranvatten. Det är viktigt att den är helt torr innan du viker ihop den KORREKT - korrekt vikning ska INTE ske i svetsfogarna. De kommer mattas ut och fogen kommer spricka! Om fogen spricker går detta INTE på garantin. Om övre och undre lagret plast "lossnar" från varandra = båda plastytorna är hela men sitter inte ihop - detta är en skada som går på garantin.


 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information