Poolplåt - mätinstruktion plåt

FILM - Mäta poolen till poolplåten

Här kommer viktiga instruktioner om hur du ska mäta poolen. Se även filmen under instruktionerna.

VIKTIGT - STENKANT närmast poolen? Läs specialinstruktionen nedan.
VIKTIGT - Ramen får INTE vara tryckimpregnerat virke! - När plåten monteras ska den skruvas fast i en ram som du lägger utanför poolen. Du ordnar ramen av vanligt VITT virke. Du fårt INTE använda tryckimpregnerat virke, dess kemikalier kan få plåten att rosta!

OBSERVERA - När du köper poolplåt av Plastman får du KOSTNADSFRITT med tätningsband och monteringsskruv.
 

Mäta poolen om du INTE har sarg
Om din pool är nedsänkt i en altan och byggd på ett modent sätt så saknar du en kant som sticker upp närmast vattnet. Altangolvet går ända fram till poolhålet. Mät poolens INNERMÅTT - poolplåten ska vara 25 cm in på din altan där plåtens kortsida kommer. Där plåtens långsida kommer (poolens kortsida) behöver överskjutet inte vara så långt, bara det kommer upp på altanen.
Exempel - Rektangulär pool INNERMÅTT 4,0 x 8 meter = du ska ha 4,5 meter långa plåtar till ett antal av 9 plåtar (se tabell på beställningssidan).
Exempel - Rund pool INNERMÅTT 4,0 i diameter = du ska ha 4,5 meter långa plåtar till ett antal av 5 plåtar (se tabell på beställningssidan).

 

Mäta poolen om du HAR sarg
Om din pool är nedsänkt i en altan och HAR en uppstickande kant så kallas den sarg. När plåten monteras ska den skruvas fast. Du vill INTE skruva i din sarg - då har du många hål till slut. Dessutom är din sarg tryckimpregnerat, det kan få plåtar att rosta!
Mät YTTERMÅTT på sargen och överskjut ska beräknas så att poolplåten ska vara 25 cm in på din altan (från sargen) där plåtens kortsida kommer. Där plåtens långsida kommer (poolens kortsida) behöver överskjutet inte vara så långt, bara det passerar sargkenten.
Exempel - Rektangulär med SARGYTTERMÅTT 4,50 x 8,5 meter = du ska ha 5,0 meter långa plåtar till ett antal av 10 plåtar (se tabell på beställningssidan).
Exempel - Rund med SARGYTTERMÅTT 4,5 i diameter = du ska ha 5,0 meter långa plåtar till ett antal av 6 plåtar (se tabell på beställningssidan).

 

STENKANT - Läs detta!
Om din pool har sten närmast poolen så är dessa oftast LIMMADE. Om du lägger plåt och en ram - och sen kommer det snö på ett par ton så är risken MYCKET stor att en eller ett par stenar kommer lossna i limningen och stenen närmast poolen blir lös. Tag till extramån så inget belastar stenarna närmast poolen! Beräkna 25 cm ut från den närmaste stenen på samtliga sidor av poolen.

 

Video - mäta poolen

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information