Välj vådmodell

Tips och råd för att välja rätt

När du ska välja vilken våd du ska ha till ditt ridådraperi så är det i grunden 3 faktorer som avgör vad du ska ha, HÖJD, TRAFIK och KLIMAT. Sen väljer du mellan våder som är 200 mm, 300 mm, eller 400 mm breda.

Höjd

Höjden på det som ska täckas är viktig. Om det är högt och dina våder är väldigt smala och tunna så kommer de inte kunna täcka på ett fullgott sätt. De kommer bara att fladdra runt.

Trafik

Om våderna sitter bredvid varandra utan eller med lite överlapp så åker de undan lättare för en stor truck, men är då mindre täta. Ska du gå igenom så är det inte så lätt om det är stora breda våder som är monterade med mycket överlapp.

Klimat

PVC-ridåerna finns för olika temperaturer. Ridådraperiernas egenskaperna ändras efter temperatur och är anpassade för att fungera optimalt inom ett visst spann. Välj rätt ridåtyp efter dina förutsättningar. Våderna förstörs dock inte vid andra temperaturer men kan bli svårarbetade. 
PVC-VÅD KLAR är primärt för normala temperaturer med en högsta gräns vid +50° och som lägst -15° C. Dessa blir hårda och stela när de blir kalla. 
PVC-VÅD POLAR är primärt för kallare temperaturer så som kyl och frys ner till som lägst -25° men klarar även lite varmare temperaturer på högst +30°. Dessa våder är mjukare för att de inte ska stelna när de blir kalla men klibbar lätt ihop om det blir varmt.

 

VÅDER, BREDD 200 mm

Denna bredd passar framför allt lätta installationer där maxhöjden är 2,5 meter. Ska du ha lätt trafik igenom draperiet, så som gångtrafik eller lätt truck så ska du ha ett litet överlapp på 50 mm eller inget överlapp alls. Fullt överlapp är för tyngre trafik. Om draperiet är tänkt att skydda mot väder och vind så ska du montera våderna med överlapp.
Våder primärt för normala temperaturer men som även klarar lite kyla: Gå till PVC-VÅD KLAR 200 mm
Våder primärt för kalla temperaturer men som även klarar lite värme: Gå till PVC-VÅD POLAR 200 mm

VÅDER, BREDD 300 mm

Denna bredd passar för en maxhöjd på 4 meter. Tänk på att du ska välja ett större överlapp ju högre det blir. Du kan köra både lätt och tyngre trafik igenom denna modell. Stort eller fullt överlapp är för tyngre trafik så som truckar. Om draperiet är tänkt att skydda mot väder och vind så ska du montera våderna med överlapp.
Våder primärt för normala temperaturer men som även klarar lite kyla: Gå till PVC-VÅD KLAR 300 mm
Våder primärt för kalla temperaturer men som även klarar lite värme: Gå till PVC-VÅD POLAR 300 mm

VÅDER, BREDD 400 mm

Denna bredd passar för en maxhöjd på 6 meter. Tänk på att du ska välja ett större överlapp ju högre det blir. Du kan köra både lätt och tyngre trafik igenom denna modell. Stort eller fullt överlapp är för tyngre trafik så som truckar. Om draperiet är tänkt att skydda mot väder och vind så ska du montera våderna med överlapp.
Våder primärt för normala temperaturer men som även klarar lite kyla: Gå till PVC-VÅD KLAR 400 mm
Våder primärt för kalla temperaturer men som även klarar lite värme: Gå till PVC-VÅD POLAR 400 mm

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information