Skötsel Poolplåt

Skötsel Poolplåt

Att sköta om poolplåtarna är enkelt - läs informationen nedan så ser du vilka punkter du ska tänka på med poolplåt.

 

Vid monteringen på poolen inför vintern

- Träreglarna under plåtarna får INTE vara tryckinpregnerat virke - kemikalierna i virket kan få plåten att rosta. Använd helt vanligt vitt virke.
- När du sätter fast plåtarna med självborrande skruv - då kommer det att komma upp plåtflagor på plåten av det som blir borrhålet vid monteringen. Spola bort dessa flagor - de kan orsaka rostfärgade fläckar på plåten, inget att oroa sig för - men det är snyggare utan.
- Montera plåtarna med lite lutning så smältvatten kan rinna av.

 

Under vinterhalvåret

- Om det varit någon vinterstorm med extrem blåst  - kolla så plåtarna ligger på samma ställe där du monterade dem - så inte stormen har flyttat på plåten (som sitter fastskruvad i reglarna).

 

Under sommarförvaringen

- Förvara dem INTE liggande på en tryckimpregnerad regel, lägg dem på vanligt vitt virke.
- Plåtarna tål såklart vatten - men täck dem gärna med en presenning när de är torra, för när vatten och fukt ligger mellan plåtarna en hel sommar så kan "vitrost" komma. Det kallas så - men det är ingen form av rost, och det drabbar oftast nytillverkade plåtar. "Vitblemma eller vitrost uppträder som en vit mjölig beläggning på nyförzinkade, blanka ytor. Detta kan ske när det nyförzinkade godset utsätts för kondens eller regnvatten och då detta inte snabbt torkar upp. Zinkytor som redan har fått ett normalt skyddsskikt av korrosionsprodukter angrips sällan." 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Företaget
Information